PROIECT TRANSFRONTALIER PRIVIND POPULARIZAREA ȘI INCLUDEREA ÎNTR-UN CIRCUIT TURISTIC A 60 DE ZONE ”PATRIMONII NATURALE PROTEJATE” DIN ROMÂNIA ȘI BULGARIA

PROIECT TRANSFRONTALIER PRIVIND POPULARIZAREA ȘI INCLUDEREA ÎNTR-UN CIRCUIT TURISTIC A 60 DE ZONE ”PATRIMONII NATURALE PROTEJATE” DIN ROMÂNIA ȘI BULGARIA

Asociația Municipiilor Dunărene și Asociația ”Natura Vie” Călărași sunt cele două oragnizații partenere ale proiectului ”Dezvoltarea și promovarea unui produs turistic de patrimoniu cultural comun. Ruta: Patrimoniul natural protejat din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria”, cu un buget în valoare de 754. 518,55 euro.

În perioada 24-26 ianuarie au avut loc la Ruse și Constanța conferințele de închidere a proiectului la care au participat și reprezentanți ai Primăriei Giurgiu, aceasta fiind indirect beneficiar în cadrul proiectului. Scopul conferințelor a fost acela de a fi prezentate etapele, rezultatele precum și zonele naturale protejate din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria.

”Partener în cadrul acestui minunat proiect am descoperit multe locuri frumoase, însă cu multe probleme de acces la aceste zone superbe. Vreau să vă spun că în Constanța și Turnu-Severin sunt locuri unde se ajunge extrem de greu. Interesul nostru este să popularizăm la maxim aceste zone pentru ca oamenii să poată afla de ele și nu în ultimul rând, ca accesul în aceste zone să fie facilitat”, a conchis Gabriel Șebe, președintele Asociației ”Natura Vie”, Călărași.

Scopul proiectului este promovarea și introducerea într-un circuit turistic a unor patrimonii naturale protejate unde accesul se face foarte greu.

Rezultatele proiectului prezentate de parteneri în cadrul celor două conferințe sunt următoarele: un produs turistic integrat, două strategii comune, creșterea numărului de vizite estimate la 40.000.

Cu ocazia desfășurării celor două conferințe la Ruse, respectiv Constanța au fost făcute vizite în două locații naturale protejate. În Bulgaria a fost făcută o deplasare la rezervația naturală de pelicani, Srebărna din Silistra, situată la granița dintre România și Bulgaria, iar la Constanța cei prezenți au vizitat lacul Sutghiol, ambele locații (patrimonii naturale protejate) fiind incluse în proiect.

Astfel, în cadrul proiectului au fost alese 60 de patrimonii naturale protejate (30 din România, 30 din Bulgaria), respectiv teritorii naturale protejate din județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța pe partea română și patrimonii naturale protejate care fac parte din districtele Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Silistra și Dobrich, pe partea bulgară.
De asemenea, a fost creat și un site (ecoturism.robg.eu) unde cei interesați pot accesa pagina pentru a afla detalii despre cele 60 de patrimonii naturale protejate incluse în proiect, totodată pentru fiecare obiectiv fiind oferite informații generale, despre cum se poate ajunge în zona respectivă, precum și activitățile recreative care pot fi desfășurate acolo.

Proiectul a fost accesat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020, fiind demarat în februarie 2016 și având o durată de 24 de luni.

Ultima modificare: 29.01.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ARBORII BĂTRÂNI DIN MUNICIPIU, TOALETAȚI SAU TĂIAȚI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.